Wij kunnen ook uw gordijnen vermaken en inkorten. Zo kunt u uw gordijnen met een verhuizing gewoon meenemen.

Heeft u vragen over gordijnen en vitrages of weet u niet zeker of het gemaakt kan worden? Kom dan gerust eens langs, wij zullen u van vakkundig advies voorzien.

Soorten gordijnen

DICHTE GORDIJNEN OP MAAT

Deze gordijnen zijn dikker geweven zodat er geen inkijk uw kamer in is. De dichte gordijnen zijn geweven gordijnstoffen. Door gebruik te maken van dichte gordijnen heeft u vanuit de kamer geen doorkijk meer naar buiten. Er komt wel redelijk wat licht uw kamer in, maar uiteraard wordt het wel iets donkerder. Het voordeel van dichte gordijnen is dat er ook geen inkijk van buitenaf naar binnen is. Daarnaast zijn dichte gordijnen beter voor de isolatie, u zult geen tocht voelen wanneer de gordijnen gesloten zijn. Tevens zorgen dichte gordijnen voor een betere akoestiek dan bijvoorbeeld de transparante stoffen. Dit komt omdat de stoffen dikker zijn en zo de geluidsgolven beter opvangen. Daarnaast is het mogelijk om de dichte stoffen een extra voering te geven of te voorzien van een verduisterende voering.

DIM-OUT GORDIJNEN

Dimout gordijnen zijn gemaakt van stoffen die een dimout voering aan de achterzijde hebben. Deze gordijnen worden niet extra gevoerd omdat deze stoffen al van zichzelf een voering hebben. Dimout gordijnen zijn licht verduisterend en goed geschikt voor mensen die niet te donker wensen te slapen. Ook worden ze veel toegepast in ruimtes waar veel hinderlijk zonlicht de ruimte binnenkomt. Wanneer u een donkere slaper bent adviseren wij om verduisterend gevoerde gordijnen te kiezen in plaats van dimout gordijnen. Maar een combinatie van dimout vouwgordijnen met dimout gordijnen is dan samen ook een hele goede oplossing. Wanneer u deze dimout gordijnen gaat te passen in de woonkamer houd u er dan wel rekening mee dat de ruimte wel wat donkerder gaat worden. Wanneer u veel last heeft van zonlicht op uw televisie zijn deze gordijnen een hele goede optie. De dimout gordijnen kunnen in alle soorten plooien verwerkt worden.

GEVOERDE GORDIJNEN

De gevoerde gordijnen zijn dichte gordijnen waar een voering aan de achterzijde wordt verwerkt. De reden om te kiezen voor een gevoerd gordijn is dat deze voering een bescherming biedt voor uw gordijnen. Iedere gordijnstof kan in de loop van de jaren licht gaan verkleuren. Door gebruik te maken van een voering achter de stof is uw gordijn beschermd tegen weersinvloeden. Een andere reden om voor gevoerde gordijnen te kiezen is dat deze voering het gordijn extra volume geeft wat weer een luxe uitstraling geeft. Mocht een dichte gordijnstof toch iets doorkijk hebben dan zorgt de voering er tevens voor dat deze inkijk helemaal voorkomen wordt. Daarnaast worden gordijnen met voering ook gekozen wanneer u last heeft van veel tocht, door de extra laag achter de gordijnen voorkomt u hinderlijke tocht in huis. Wanneer u op zoek bent naar mooie exclusieve gordijnen dan adviseren wij om deze te laten voeren. De voering is van buitenaf zichtbaar en is in meerdere kleuren te bestellen.

GORDIJNEN OP MAAT

Wij maken uitsluitend maatwerk gordijnen, precies zoals u die wenst te hebben. U heeft vast wel eens kant en klare gordijnen zien hangen, deze gordijnen worden altijd op vast maten gemaakt en passen nooit precies zoals het zou moeten. Door gebruik te maken van een modern en efficiënt machinepark zijn wij in staat om alle gordijnen precies op maat te maken. Eerst wordt de stof gecontroleerd op weeffouten of andere onregelmatigheden. Alle stoffen worden vervolgens met een lasersnijder op maat gemaakt, zo wordt de stof op de mm nauwkeurig gesneden. Daarna worden de plooien en de zijzomen in het gordijn gemaakt. Door de combinatie van de juiste machines en geschoold personeel zijn wij in staat om alle gordijnen op maat te maken met een prachtige kwaliteit. U leest in het hoofdstuk opmeten hoe u de gordijnen op maat kunt bestellen. mocht u er toch moeite mee hebben om op te meten dan bieden wij u tegen een kleine vergoeding de mogelijkheid dat wij voor u opmeten, zo weet u zeker dat alle gordijnen precies op maat worden geleverd.

INBETWEEN GORDIJNEN

Inbetween gordijnen zijn transparante gordijnen die minder transparant zijn dan de vitrages. De weving en de draad van deze stoffen is wat dikker waardoor de stof iets voller is. Het gevolg daarvan is dat er minder inkijk en doorkijk is met inbetween gordijnen. Wel is het zo dat inbetweens een luxere uitstraling hebben omdat de stof wat voller is. Wanneer het ’s avonds donker is kan er wel een licht inkijk uw woning in zijn, dit hangt af van het feit hoe fel uw verlichting dan aan is. Wanneer u de kamers volledig wenst af te sluiten dan adviseren wij om ook overgordijnen toe te passen. Inbetween gordijnen zijn zeer geschikt om af te werken met golfband. Hiermee krijgt u mooie golven in uw gordijnen, zie hiervoor het hoofdstuk wave gordijnen. De afwerking aan de onderzijde is het mooiste om te kiezen voor een loodveter, dit geeft de meest strakke afwerking van uw gordijnen.

VERDUISTERENDE GORDIJNEN

Verduisterende gordijnen worden uiteraard het meeste toegepast op slaapkamers ter verduistering van de ruimte. Maar ook worden verduisterende gordijnen gebruikt in bijvoorbeeld presentatieruimtes. Wanneer u graag een echt donkere ruimte wenst is het een noodzaak om gordijnen met een verduisterende voering te kiezen. Bij de verduisterende gordijnen wordt er achter de stof een verduisterende voeringstof gebruikt. Aan de voorzijde ziet u uiteraard de gekozen gordijnstof en van de buitenzijde is dan de verduisterende voering zichtbaar. Deze voering is te bestellen in diverse kleuren zodat u zelf bepaalt hoe de buitenzijde eruit ziet.

De voordelen van verduisterend gevoerde gordijnen is dat er geen enkel licht door de stof komt, ze zorgen voor een zeer goede isolatie en akoestiek. Daarnaast stralen verduisterende gordijnen luxe en exclusiviteit uit omdat de stof mooi vol is door de extra voering. De verduisterende gordijnen zijn te bestellen met verschillende soorten plooien, maar wij adviseren om te kiezen voor de dubbele plooi.

VITRAGE GORDIJNEN

Vitrages zijn in de volksmond fijne transparante gordijnen. Vitrage gordijnen worden gebruikt om inkijk in uw woning te voorkomen. Wel is het zo dat ’s avonds, wanneer de verlichting brandt, dat er dan wel een lichte inkijk uw woning in is. Vitrages zijn er in diverse varianten, zo kunt u effen stoffen kiezen of stoffen met een structuur. Vitrages zorgen voor een chique uitstraling in uw woning en zorgen daarnaast ook voor een mooie lichtinval in uw woning. Vaak worden vitrages gebruikt in combinatie met dichte gordijnen er voor. Zo heeft u overdag normaal zicht naar buiten en kunt u ’s avonds de overgordijnen sluiten wanneer u privacy wenst. Wij adviseren om de vitrages te bestellen met een loodveter aan de onderzijde in plaats van een onderzoom. Door de loodveter heeft de stof extra gewicht aan de onderzijde zodat uw vitrage mooi strak hangt.

TREVIRA GORDIJNEN

Trevira gordijnen zijn brandvertragende gordijnen. In alle publieke ruimtes zoals hotels en restaurant is het voorgeschreven om brandvertragende gordijnen toe te passen. Trevira gordijnen zijn er in alle soorten, transparante gordijnen, dichte gordijnen en ook dimout gordijnen. De trevira stoffen die wij aanbieden worden voor het weven al brandvertragend gemaakt, zo zit de brandvertragende stof diep in de garen verwerkt en zijn de gordijnen ook na regelmatig wassen nog steeds beschermd. Naast de publieke ruimtes wordt het ook steeds gebruikelijker om trevira gordijnen thuis te gebruiken. Brand verspreid zich vaak snel via de gordijnen en zo kunt u het verspreiden van de brand aanzienlijk vertragen. De uitstraling van de gordijnen is het zelfde als niet brandvertragende stoffen, hier ziet u geenverschil. Bijkomend voordeel is dat het verkleuren van de gordijnen bij trevira gordijnen minimaal is.

Soorten plooien

GORDIJNEN ENKELE PLOOI

U heeft keuze uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Zo heeft u ook keuze om de gordijnen met enkele plooi te bestellen. het grote voordeel van gordijnen met een enkele plooi is dat de breedte van de gordijnen in open stand minder breed is dan bijvoorbeeld bij de dubbele plooi. Omdat de plooien iets minder diep zijn wordt er minder stof gebruikt waardoor het pakket minder dik is. Ander bijkomend voordeel is dat er bij de enkele plooi relatief minder stof wordt gebruikt waardoor de prijs ook wat lager zal zijn. De gordijnen met enkele plooi zijn geschikt voor ramen tot 180 cm hoog. Wanneer de gordijnen hoger zijn dan zullen de plooien onderaan het gordijn minder zichtbaar worden omdat de stof wat vlakker gaat hangen.

GORDIJNEN DUBBELE PLOOI

De gordijnen met dubbele plooi worden in de volksmond ook wel vlinderplooien genoemd, vanwege de uitstraling van de plooien. De dubbele plooi wordt over het algemeen het meeste toegepast. Omdat er in de dubbele plooi meer stof wordt verwerkt en de plooien wat dieper zijn valt de stof mooier dan bij de gordijnen met enkele plooi. Omdat er meer stof wordt verwerkt krijgen de gordijnen een mooie volle uitstraling. Het gevolg is dan wel dat het gordijn in open stand ook wat breder is, houdt hier wel rekening mee of u voldoende ruimte heeft aan de zijkanten. Zeker wanneer de gordijnen worden gevoerd met een normale of verduisterende voering is het aan te raden om te kiezen voor een dubbele plooi. De gordijnen met dubbele plooi kunnen zowel aan een rail worden opgehangen als ook aan een gordijnroede met ringen.

GORDIJNEN MET INGESLAGEN RINGEN

Bij de gordijnen met ingeslagen ringen wordt er in de gordijnen ringen in de stof geslagen. Deze gordijnen met ringen worden vervolgens opgehangen aan een gordijnroede. Deze gordijnen hebben een stoere en luxe uitstraling. De ringen die worden ingeslagen zijn in diverse kleuren beschikbaar zodat de ringen goed bij de gordijnroede en bij uw interieur passen. Wij gebruiken altijd ringen die zijn voorzien van een kunststof inleg. Het voordeel hiervan is dat de gordijnen beter schuiven over de roede en een ander groot voordeel is dat het geen krassend geluid geeft wanneer u de gordijnen open of dicht schuift. Houd er bij verduisterende gordijnen met ingeslagen ringen rekening met het feit dt er wel iets meer licht de kamer binnenkomt. Wij gebruiken altijd ringen van 40mm en wij adviseren om dan gordijnroedes van 25-30mm dik te gebruiken.

GEPLOOIDE GORDIJNEN AAN RINGEN

Bij deze afwerking komen de gordijnen aan een gordijnroede te hangen waar al ringen aanhangen. De gordijnen kunnen worden afgewerkt met een enkele of dubbele plooi, net naar uw smaak. Vervolgens worden de gordijnen aan de ringen gehangen die aan de roede vasthangen. Hierdoor komt de stof onder de gordijnroede te hangen. Dit is eigenlijk een hele chique en klassieke uitvoering. De gordijnroede kan geleverd worden in een kleur die past bij de gordijnen en uw interieur. Wij adviseren om altijd ringen te gebruiken met een kunststof inleg waardoor de ringen soepel en geruisloos over de roede schuiven. U kunt door de microflexhaken te verstellen zelf bepalen hoe hoog het gordijn aan de ringen komt te hangen.